![]() |
Sütőtökös tészta, nyam-nyam |
A recept rendkívül egyszerű, van benne egy jó kis fokhagymás csavar (mert ha sós ételről beszélünk, a fokhagyma kötelező elem). Egy régi Nők Lapja konyha számból jött az inspiráció hozzá.
Hozzávalók:
- kb 70 dkg sütőtök
- 2 evőkanál vaj
- fokhagyma (a recept két gerezdet ír, aki szereti a fokhagymát, tehet bele nyugodtan hármat)
- 3 dl tejszín
- szalonna (ízlés kérdése a mennyiség, de el is hagyható akár)
- bazsalikomlevél
- só, bors
- tészta
- A sütőtököt forró sütőben készre sütjük.
- A sült sütőtököt pürésítsük le a vajjal és a fokhagymával, majd keverjük hozzá a tejszínt. Ezt melegítsük össze egy serpenyőben, sózzuk, borsozzuk, a legvégén adjuk hozzá a friss bazsalikomot. (Bent ilyenkor is nagyon jól elvan, és szuper plusz ízt ad neki!) Az összemelegítés tényleg elég, nem kell főzni hosszú ideig, én addig szoktam a tűzön hagyni, amíg el nem kezd bugyogni. Akkor általában el is zárom a lángot. Kész is a szósz.
- Közben főzzük meg a tésztát a szokásos módon. Ha a tökös szósz túl sűrű lenne, akkor a tészta főző vizével nyugodtan hígítsuk.
- Mint fentebb írtam, a szalonna opcionális, ha teszünk bele, így járjunk el: pirítsuk le apró csíkokra vágva.
- A tésztát keverjük össze a szósszal, szórjuk meg a szalonnával (ha van) és reszelt sajttal, ha szeretnénk. Kész is! :)
![]() |
Itt a szószos tészta minden nélkül |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése